Japans Itochu steekt €10 mln in Waals stamcellenbedrijf

Het Waalse biotechnologiebedrijf Promethera Biosciences, dat gespecialiseerd is in celtherapieën waarmee leverziekten kunnen worden bestreden, heeft een ‘strategische investering’ van €10 mln gekregen van het grote Japanse conglomeraat Itochu.

Promethera, dat het hoofdkantoor heeft in het Waalse Mont-Saint-Guibert en verder vanuit vestigingen in Tokio, Bazel en Durham in North Carolina opereert, heeft dit woensdag bekendgemaakt. De onderneming zegt bij elkaar nu €90 mln te hebben opgehaald. Tot de investeerders behoren een handvol Aziatische bedrijven en enkele Belgische biotechnologiefondsen. Het Waalse bedrijf is tien jaar geleden opgericht door de Waalse hoogleraar Étienne Sokal.
Itochu, met een jaaromzet van omgerekend zo’n €44 mrd, gaat Promethera ook helpen bij de activiteiten in Azië. Daarbij ontvangt het onder meer steun bij het onderzoek naar het zogeheten HepaStem-ontwikkelingsprogramma voor acute en chronische leverziekten van de Waalse onderneming.

Sokal, die ook chief marketing officer bij Promethera is, zegt met HepaStem en de samenwerking met Itochu een belangrijke vooruitgang te verwachten bij ‘ons plan om de eerste op cellen gebaseerde behandeling voor ernstige chronische en acute leverziekten te ontwikkelen als een tastbaar alternatief voor levertransplantaties.’

Bron: Financieel dagblad.
https://fd.nl/ondernemen/1284051/japanse-itochu-steekt-10-mln-in-waalse-stamcellenbedrijf?utm_medium=social&utm_source=app&utm_campaign=SHR_ARTT_20190113&utm_content=ondernemen#